Čini se da bi vožnja montažnom stazom emocija i drame koja prati navodni sukob Selene Gomez i Hailey Bieber mogla da se približava kraju! Protekli meseci su nam doneli vrtlog kriptičnih TikTok snimaka (pozdrav, Kajli Džener), digitalnih detoksikacija i mnogo namrštenih pogleda.

Ali eto, jednog sudbonosnog dana u martu, ove dve zvezde su odlučile da podignu belu zastavu na Instagramu, demantujući glasine o njihovom ratu i apelujući na fanove da prestanu sa negativnošću. Dakle, da li je napokon došlo vreme da odložimo viljuške i izbrišemo majice “Team Selena” i “Team Hailey” iz naših virtuelnih korpi za kupovinu? Zaronimo u najnovije događaje i vidimo da li možemo konačno staviti tačku na ovu dramu.

 

Selene Gomez i Hailey Bieber

Šta se dogodilo?

Svetski poznati odnosi između poznatih ličnosti i društvene mreže mogu biti vrlo nestabilna kombinacija, često dovodeći do nesporazuma i sukoba koji su naduvani izvan svake mere. Nedavno su fanovi Selene Gomez i Hejli Biber brujali o navodnom sukobu na društvenim mrežama između ove dve zvezde.

Međutim, čini se da je drama više stvar fanatičnih fanova nego stvarni jaz između Gomez i Bieber. U ovom blog postu ćemo detaljno razmotriti ovaj navodni sukob i objasniti šta se zapravo dogodilo između ove dve poznate ličnosti.

Incident sa obrvama

Sve je počelo 22. februara kada je Selena Gomez objavila TikTok video u kojem se šalila na račun slučajnog previše laminiranja obrva. Ovaj naizgled bezazleni post pokrenuo je niz neočekivanih događaja kada je samo nekoliko sati kasnije Hejli Biber na Instagramu podelila snimak svoje video razgovora putem FaceTime-a sa prijateljicom Kajli Džener, pri čemu su njihove obrve bile istaknute na slici.

Fanovi su brzo skočili na zaključak da je Hejlin post suptilan napad na Selenu zbog njene greške sa obrvama. Ovaj zaključak je bio podstaknut činjenicom da su Selena Gomez i Džastin Biber imali medijski eksponiranu vezu od 2010. do 2018. godine, pre nego što je Džastin konačno oženio Hejli 2018. godine.

Možda vas zanima: Šta je Paleo dijeta?

Negiranje sukoba

Kako je spekulacija rasla, i Kajli Džener i Selena Gomez su se obratile društvenim mrežama kako bi negirale bilo kakav sukob ili zlonamerne namere u njihovim postovima. Na komentar na TikToku koji je optužio nju i Hejli da napadaju Selenu zbog njenih obrva, Kajli je nazvala te optužbe “preteranim”. Gomez se složila sa time, izjavivši da su glasine “bespotrebne” i izrazila svoje divljenje prema Kajli.

Pored toga što se bavila kontroverzom oko obrva, Gomez je uzela vreme da odgovori na druge komentare vezane za dramu. Zahvalila je fanu koji je pohvalio način na koji se nosila sa raskidom sa Džastinom Bieberom i njegovim kasnijim brakom sa Hejli. Osim toga, Gomez je izrazila ljubav prema fanu koji je kritikovao “zlobne devojke i naslednike” zbog napada na nju.

Selena Gomez brani Taylor Swift

Drama se dodatno rasplamsala kada je Selena Gomez stala u odbranu svoje dugogodišnje prijateljice Taylor Swift u komentarima ispod TikTok videa u kojem Hejli Bieber imitira povraćanje kada se spomene Swift. Gomez je nazvala Swift “jednom od najboljih u igri”, što je dodatno podgrejalo spekulacije o tenziji između Gomez i Bibera.

Pauza od društvenih mreža 23. februara, Selena Gomez je objavila da će napraviti pauzu od društvenih mreža tokom TikTok Live videa, izjavivši: “Imam 30 godina, previše sam stara za ovo.” Međutim, to nije usporilo fanove niti glasine koje su se nastavile širiti.

Hailey Bieber na Instagram priči 28. februara, Hejli Bieber je objavila priču na Instagramu uz pesmu “Calm Down” Rema, ali interesantno je da je koristila verziju bez Selene Gomez. Fanovi su brzo shvatili da bi to mogao biti prikriveni napad na Gomez, što je samo dodatno rasplamsalo vatru.

Rođendanska proslava Justina Biebera

Dok su fanovi nastavljali da tragaju za tragovima i spekulišu o navodnom sukobu, Justin Bieber je objavio fotografije sa svoje zvezdane proslave 29. rođendana. Na jednoj od fotografija Hejli stoji pored njega, dok na drugoj izgleda kao da ga grli. Fanovi su brzo analizirali ove slike u potrazi za bilo kakvim znacima tenzije ili drame između para i Selene Gomez.

Selena Gomez reaguje na pretnje smrću 24. marta, Selena Gomez je podelila priču na Instagramu izražavajući zabrinutost i osudu pretnji smrću koje je Hejli Bieber dobijala. U svojoj objavi, Gomez je istakla da je uvek bila zagovornica ljubaznosti i da želi da se zaustavi online neprijateljstvo. Naglasila je važnost širenja ljubavi i pozitivnosti, posebno u aktuelnoj klimi.

Zahvalnost Hailey Bieber i poziv na promenu

Nakon Gomezine objave, Hailey Bieber se obratila svojoj Instagram priči kako bi izrazila zahvalnost Seleni na suočavanju sa ovim problemom. Zahvalila je Gomez na pozivu za okončanje “nastale priče između nje i mene” i istakla potrebu da ljudi budu pažljiviji i odgovorniji u svojim objavama na društvenim mrežama.

Bieber je priznala da društvene mreže mogu biti leglo negativnosti, ali je takođe naglasila da imaju potencijal da budu platforma za pozitivne promene ukoliko se koriste odgovorno.

Novo poglavlje: Praćenje i podrška jedna drugoj

Kao znak solidarnosti, Selena Gomez i Hailey Bieber su, navodno, počele da prate jedna drugu na Instagramu nakon svojih odgovarajućih objava. Fanovi su takođe primetili da je Bieber lajkovao nedavnu fotografiju koju je Gomez objavila kao sećanje na prošlost, što dodatno ukazuje na kraj navodnog sukoba. Ova međusobna podrška i razumevanje između ove dve žene služe kao moćan podsetnik njihovim fanovima i pratiocima da ljubaznost i empatija treba da preovladaju nad negativnošću i neprijateljstvom.

Zaključak

Sukob na društvenim mrežama između Selene Gomez i Hailey Bieber, podstaknut od strane njihovih fanova, služi kao oštar podsetnik o moći i uticaju online platformi. Kako su obe žene stale protiv negativnosti i pozvale na kraj drame, postavile su primer svojim fanovima koje treba slediti.

Važno je da svi korisnici društvenih mreža budu pažljivi u svojim objavama i komentarima, te da promovišu ljubaznost, podršku i empatiju umesto uključivanja u štetno ponašanje. U svetu gde su društvene mreže postale neizostavan deo naših života, trebamo se truditi da ih pretvorimo u izvor pozitivnosti i jedinstva, umesto konflikta i podele.