e-bay app

Nakon što je portal prodat Adevinti, Ebay oglasi su se takođe odvojili od bivše matične kompanije Ebay: platforma se od 16.maja 2023 pojavljuje pod drugim imenom.

 

Ebay-Kleinanzeige.de, briše deo imena i pojavljuje se pod domenom Kleinanzeige.de od 16. maja. Kompanija je ovo objavila. Bivša divizija malih oglasa eBay-a, koja takođe uključuje brend mobile.de, prodata je norveškom onlajn tržištu Adevinta u junu 2021.

Postoji jednostavan razlog zašto se preimenovanje dogodilo skoro dve godine kasnije: dogovor između Ebay-a i Adevinte uključivao je dogovor da portal malih oglasa neće morati odmah da menja ime. Preimenovanje je sada čak i brže nego što je najavljeno. Adevita je prvobitno želela da do juna 2024. razvije izgled novog brenda.

Pročitajte: INTERVJU SANJA JAGODIĆ

40 miliona korisnika mesečno

Platforma za male oglase je i dalje jedna od najtraženijih veb lokacija na nemačkom govornom području. Jer: Sa oko 40 miliona korisnika mesečno, tržište onlajn oglasnika redovno je na vrhu liste nezavisne radne grupe za onlajn istraživanje.

Ali ne bi trebalo da ostane samo na malim oglasima: portal se sve više transformiše iz čiste platforme za male oglase u veb lokaciju za kupovinu – i tako se takmiči sa bivšom matičnom kompanijom E-bay. E-bay se, s druge strane, ponovo fokusirao više na privatne prodavce i od početka marta nije želeo nikakve naknade za uvrštavanje ili proviziju od prodaje od njih.

Gotovo da nema promena za korisnike

Za sadašnje korisnike Ebay-kleinanzegen malih oglasa, teško da će se nešto promeniti: Nova adresa tržišta onlajn malih oglasa je kleinanzeigen.de a prethodni domen ostaće dostupan nekoliko godina. Korisnici će biti preusmereni na novu adresu.