Uz trenutnu popularnost Instagrama, vidimo mnogo novih dodataka, kao što su Instagram filteri, koji ga čine još intrigantnijim.

 

Planer društvenih medija mogao bi da doprinese ludilu svojim odličnim automatizovanim funkcijama na Instagramu.

Instagram filteri su među funkcijama koje su izazvale mnogo buke. Čak i ako Instagram nije nova mreža, nove funkcije se pojavljuju svakodnevno, ostavljajući utisak da Instagram ima mnogo toga da pruži. Postoji mnoštvo filtera dostupnih za vašu objavu i vaše Instagram priče. Dostupni su različiti filteri koji su relevantni za post i koji se mogu koristiti. Instagram filteri poboljšavaju vašu fotografiju dodavanjem zvezdica, čineći je mnogo privlačnijom. Prema jednoj anketi, Instagram filteri se koriste u 18% svih postova.

 

Sa toliko filtera koje možete izabrati, može biti izazovno znati koji tip slike će se najbolje pojaviti sa kojim filterom. Rešenje je selfi, sa oko 25% svih selfija koji koristi hešteg selfi-i filtere u objavi. Iako 10% postova koristi hashtag #nofilter, možda ćete biti šokirani kada saznate da ovih 10% postova koristi Instagram filter. Da, u početku može izgledati neobično, ali je istina. Najbolji aspekt Instagrama su njegovi filteri i ljudi će verovatnije koristiti Instagram aplikaciju zbog toga.

 

Ovo je uputstvo korak po korak za korišćenje Instagram filtera

Šta je Instagram filter?

Instagram filteri su filteri lica proširene stvarnosti koje možete primeniti na svoje fotografije i video zapise. Umesto da jednostavno otpremite selfi ili bilo koju Instagram sliku, možete je ulepšati ušima, srcima ili drugim filterima. Međutim, imajte na umu da filteri za Instagram Stori nisu isti kao unapred podešeni filteri za fotografije koji su dostupni kada delite fotografiju u svom fidu. Foto filteri menjaju boju vaših slika. Instagram Stori filteri mogu ići još dalje uključivanjem efekata proširene stvarnosti kako bi vašim fotografijama dali novu dubinu. Veoma su zabavni i participativni, sa mnogo prostora za prilagođeni materijal.

Koje su prednosti korišćenja Instagram filtera?

Novac i vreme su ušteđeni
Svi želimo da postavljamo slike na Instagram, ali ko ima vremena da ih uređuje? Možete da izmenite fotografiju ako imate vremena, ali ne nužno i mogućnosti. Uzaludno je i skupo angažovati stručnjaka da to uradi.

Kada je u pitanju ušteda vremena, možete planirati objave na Instagramu da biste oslobodili onoliko vremena koliko vam je potrebno da se koncentrišete na druge stvari.

Napravite profil profesionalnog izgleda (kolekcija slika ili mreže)
Ne možete da napravite jednu sliku u svom profilu koja izgleda dobro; morate da razmislite o celom svom postu. Ceo nalog korporacije mora izgledati lepo i koristiti Instagram filtere koji odgovaraju određenoj temi.

Vaša Instagram biografija igra značajnu ulogu u izgledu vašeg naloga vašim pratiocima. Možete da pogledate Instagram Bio predloge da biste izabrali idealan za vaše poslovanje.

Razvijte imidž svog brenda

Vaši filteri uvek moraju da obaveštavaju vaše gledaoce o tome ko ste. Pomoglo bi ako biste zadržali pozitivan zaštitni znak na tržištu kako biste ispunili svoj cilj podizanja svesti o sebi ili svom proizvodu.

3 saveta koje treba slediti kada koristite Instagram filtere

Iako se filtriranje na Instagramu čini prijatnim i jednostavnim, od vitalnog je značaja da se ne preteruje, posebno za preduzeća koja koriste svoj feed da bi sledbenike pretvorili u klijente. Pridržavajte se sledeća tri pravila da bi vaša igra filtera bila u skladu sa vašim poslovnim ciljevima.

Ključna je doslednost

Kako kontradiktorne poruke vaše kompanije ne bi isključile korisnike, konzistentnost je takođe statistički pokazala da je efikasna za trgovce. Nasuprot tome, 60% najpopularnijih preduzeća koristi isti filter za sve svoje postove!

Nemojte „preterano filtrirati“ svoje slike

Dakle, evo dogovora: molim vas, molim vas, nemojte previše filtrirati svoje fotografije! Dok istražujete svet filtera, otkrićete da čak i nakon dodavanja filtera, Instagram vam nudi dodatne izbore za uređivanje, kao što je povećanje zasićenosti ili primena „tilt-shift“.

Ove mogućnosti su neverovatno odlične, uživaju u korišćenju i mogu da dovedu do nekih zapanjujućih rezultata. Osim ako se, naravno, ne zanesete, što je previše jednostavno za uraditi!

Iako se na prvi pogled možda ne čini da je loše, bliži pregled otkriva koliko su boje postale oštre zbog prezasićenosti slike. Takođe ćete videti da su bele rozete izgubile dosta jasnoće zbog preteranog izlaganja. Postoji mnogo drugih zabrinutosti u vezi sa ovim modifikacijama, ali glavna stvar je da budete oprezni.

Uverite se da su opcije vašeg Instagram filtera u skladu sa vašim brendom
Na kraju, uverite se da su filteri koje izaberete „na brendu“. Ovo se odnosi ne samo na izgled vaših fidova već i na celokupni brend vaše firme.

Na primer, ako nudite robu za zabavu, a vaši filteri su crno-beli i mračni, živa i svečana atmosfera vašeg brenda će biti izgubljena. Obavezno pazite na svoje druge fotografije i uverite se da sveže izgledaju isto, kako potencijalni klijenti ne bi bili zbunjeni kad god vas vide izvan Instagrama.

Koji su najpopularniji Instagram filteri?
Možda niste dovoljno hrabri da odaberete filter i nadate se najboljem. Na sreću, Canva je upravo procenila rasprostranjenost filtera na milion Instagram fotografija širom sveta i ocenila ih prema popularnosti. Tri najpoznatija su sledeći:

Clarendon:
Clarendon je koristan za osvetljenje, naglašavanje i poboljšanje vaših slika kako biste se izdvojili iz gomile. Nije ni čudo što je Clarendon bio na vrhu!

Gingham:
Ovo je filter koji se primenjuje za starinski izgled. Ima divnu vintage vibraciju.

Juno:
Ovaj odličan filter pruža dubinu i bogatstvo. Iako je obično bezbedno koristiti popularne filtere, svaki snimak je drugačiji.

Zaključak
Trenutno su Instagram filteri u trendu. Svi ih obožavaju i mogu vam pomoći da eksperimentišete sa novim kreativnim konceptima. Razmotrite sve filtere i koliko svi uživaju u njima. Idealan je trenutak da pokušate da napravite svoje filtere. Ne morate da budete programer da biste napravili svoje filtere. Čak bi i osnovni koncept mogao biti zadivljujući.
Vesti Magazin24