Kako spojiti facebook stranice u jednu

Da li ste ikada naišli na duplikat Facebook stranice vaše kompanije? Možda je zaposleni nehotice napravio drugu Facebook stranicu.

Iako je prisustvo na društvenim mrežama i predstavljanje vašeg poslovanja na Facebooku ključno, ne želite da imate mnogo Facebook stranica.

Ovo može zbuniti vaše pratioce i klijente koji traže vašu kompaniju. Dakle, ako imate dva Facebook profila, šta možete da uradite? Slobodni ste da ih kombinujete!

Ovaj članak će vam pokazati kako da kombinujete dve Facebook stranice kompanije.

Šta treba da uradite pre spajanja dve Facebook stranice?

Čini se da je samo spajanje jednostavno. S druge strane, procedure koje su dovele do spajanja su minsko polje. Počnite da planirate najmanje nedelju dana unapred ako želite da stvari idu dobro.

Preuzimanje kontrole nad svojim stranicama

Jedna od prvih stvari na koje vas Facebook upozorava jesu reklame koje prikazujete na stranici koja sada ne postoji. Uverite se da stranica koju nameravate da izbrišete nema nijednu aktivnu kampanju koja je cilja.

Napravite listu svih stranica „mesta“ koje su razvijene za vašu kompaniju. Svi preporučuju pregledavanje i na mobilnoj i na desktop verziji Facebook-a jer bi to moglo dati različite rezultate. Nakon što sastavite svoju listu, dodajte broj čekiranja i sviđanja za svaku stranicu, a zatim zatražite sve stranice „mesta“. Ove stranice se moraju tražiti jednu po jednu.

Spajanje vaših stranica

Nakon što ste preuzeli sve ove stranice, počnite da ih kombinujete u jednu. Ne morate da brinete o tome jer ove stranice imaju malo ili nimalo sadržaja.

Prethodne prijave potrošača na vašoj lokaciji su ono što tražite od njih. Sada imate dve poslovne stranice: jednu za glavni posao i jednu za onu koju spajate. Promenite naziv stranice koju spajate u isto kao i naziv glavne stranice. Da bi se osiguralo da Facebook odobri spajanje, nazivi stranica moraju biti što sličniji. Profesionalci savetuju da zadržite različite fotografije profila, a to bi vam pomoglo da razlikujete stranice tokom spajanja.

Odeljak „O Nama“.

Sada je vreme da pređemo na deo „O Nama“ veb-sajta. Sadržaj na svakom sajtu treba da bude sličan, baš kao i nazivi stranica. Obratite posebnu pažnju na veb lokaciju, broj telefona, adresu (ako je primenljivo) i opis.

Vredi napomenuti da ćete izgubiti sav materijal sa stranice koju spajate. Sada je trenutak da preuzmete sve informacije koje želite da zadržite. Ne brinite za stranicu koju ćete održavati. I dalje će biti isto.

Razlozi za spajanje Facebook stranica

 • Postoji niz razloga zašto biste želeli da kombinujete dve (ili više) Facebook stranica u jednu.
 • U nekom trenutku ste izgubili administratorski pristup svojoj Facebook stranici. Dakle, kreirate novu stranicu, samo da izgubite administratorski pristup prethodnoj.
 • Osnovali ste svoje poslovanje na Facebook-u kao Facebook profil pod imenom vašeg preduzeća, a ne kao stranicu koju ste prvobitno pokrenuli. Shvatili ste da ste pogrešili i odlučili ste da od svoje stranice napravite Facebook stranicu kompanije. Sada imate dva profila i jednu stranicu.
 • Dakle, pretvorili ste svoj poslovni profil u stranicu, dajući vam dve stranice i jedan profil.
 • Radnici i izvođači koji su napravili Facebook stranicu za vas iz dobrote svog srca. Sada imate veliki broj stranica.
 • Kad god bi se ljudi prijavili, Facebook je napravio nove stranice mesta za vaše preduzeće. Ovo se može dogoditi ako je neko pokušao da se prijavi na vašu stranicu, ali nije mogao da pronađe zvaničnu stranicu, ili se takođe može desiti kada se članci na Vikipediji automatski generišu.
 • Pošto ste pogrešno uneli ime svoje stranice prilikom kreiranja, napravili ste drugu Facebook stranicu. Međutim, stari je ostao, a pojedinci su sa njim komunicirali. Sada imate dve stranice.

Kako spojiti Facebook stranice?

Korak 1: Proverite da li se stranice mogu kombinovati

Pre nego što počnemo, važno je imati na umu da se sve Facebook stranice ne mogu spojiti. Moraju biti ispunjeni različiti zahtevi, kao što su:

 • Biti administrator stranice na oba. Sve stranice imaju identične naslove i otprilike su iste stvari.
 • Ista adresa je prikazana na oba sajta (ako kompanija ima fizičku lokaciju).
  Pre kombinovanja stranica, ako niste administrator na stranici, možete pokušati da otkrijete administratore i zatražite pristup.
 • Facebook ima standarde za nazive stranica i adrese kako bi mogli da potvrde da se radi o istoj kompaniji.

Korak 2: Započnite metodologiju spajanja

Zatim idite na facebook.com/pages/merge (ili business.facebook.com/pages/merge ako koristite Business Manager) i pokušajte da spojite svoje Facebook stranice.

Možda će od vas tražiti da unesete lozinku da biste potvrdili svoj profil pre nego što nastavite. Nakon toga, bićete odvedeni na veb lokaciju koja izgleda ovako:

 • Izaberite dve Facebook stranice koje želite da spojite na vrhu stranice. Morate početi da kucate ime stranice za svaku od njih.
 • Nakon što unesete dve stranice koje želite da spojite, skrolujte do dna stranice i kliknite na plavo dugme „Nastavi“. Da biste potvrdili promene, otvoriće se iskačući prozor i moraćete da kliknete na „Zahtevaj spajanje“.
 • Facebook će vas obavestiti da je vaš zahtev za objedinjavanje stranica bio uspešan. Sve što sada treba da uradite je da sačekate da utvrdite da li je vaš zahtev odobren ili odbijen.
 • Verovatno vaš zahtev za spajanje nije odobren ako se spajanje ne dogodi u roku od tri do pet radnih dana. Ako je to slučaj, vratite se na svoje stranice i još jednom proverite da li se obe pridržavaju pravila.

Zaključak

Spajanje Facebook stranica može pomoći da se osigura da imate autoritet nad svojom poslovnom stranicom i da se svi vaši klijenti usmere na jedno mesto.

Međutim, tokom procesa spajanja, Facebook može baciti nekoliko krivih. Naš tim je na raspolaganju da vam pomogne da održite izloženost vaše kompanije društvenim medijima i poboljšate svoje kanale.