Napravite sladoled od smrznutih banana i uživajte u hladnom desertu.

Novi recept: Sladoled od smrznutih banana!
Napravite sladoled od smrznutih banana i uživajte u hladnom desertu.

Svako ko nije probao sladoled od banane poželeće da ode u prodavnicu nakon što ovo pročita. Bilo da ste vegan, paleo, netolerantni na laktozu ili samo izbegavate mlečne proizvode, sladoled od banane je tu da zadovolji svako nepce i sladokusce.
I da li smo spomenuli da je za to potreban samo jedan sastojak? Ovaj jednostavan desert je takođe odličan način da iskoristite prezrele banane koje samo sede na pultu.

Jednostavan recept za sladoled od smrznute banane

Pravljenje domaćeg sladoleda od banane je vrlo jednostavno. Sve što je potrebno su zamrznute banane, blender i strpljenje (što je verovatno najteži deo). Evo kako da napravite ovaj popularan, relativno zdrav desert u pet jednostavnih koraka:

Narežite 4-6 banana i stavite ih u posudu za zamrzavanje.
Zatim stavite posudu u zamrzivač najmanje šest sati.
Kada se banane čvrsto zamrznu, stavite ih u blender i blendajte dok ne postanu glatke i kremaste.
Izgnječene banane sipajte nazad u posudu za zamrzavanje i vratite je u zamrzivač na još dva sata.
Izvadite posudu iz zamrzivača i zgrabite je kao i svaki drugi sladoled. Poslužite u činiji sa ili bez dodataka.

Dva kreativna načina uživanja u smrznutim bananama

Smrznute banane su verovatno raznovrsnije nego što mislite. Pored mućenja ‘sladoleda’, možete ih dodati u smutije, smrznute koktele ili uživati u drugim ukusnim smrznutim poslasticama. Evo kako da ih maksimalno iskoristite:

1. Stavite ih u smoothie

Ako želite da postignete savršenu, kremastu konzistenciju u svojim smutijima, zamrznute banane su ključne. Zato kesicu oljuštenih banana drži u zamrzivaču i kada vam zatreba, uvek možete bez problema da ubacite jednu u blender. Na primer, za zdrav jutarnji napitak dodajte ovseno mleko, kafu i avokado u zamrznute kriške banane.

2. Komadići banane preliveni čokoladom

Za svakoga kome treba slatka poslastica posle večere (svake večeri), banane prelivene čokoladom su uvek pri ruci. Sve što vam treba je narezana banana, komadići kremastog putera ili putera od kikirikija i otopljena čokolada.