Šta je Webflow?

U današnjem onlajn dizajnu, vreme do puštanja na tržište je kritično. Mnoge proizvodne grupe nastoje da smanje vreme potrebno za prelazak od koncepta do gotovog proizvoda što je više moguće bez gubitka kvaliteta dizajna.

Kada prave veb lokaciju, timovi često koriste različite alate, uključujući jedan za grafički i vizuelni dizajn, drugi za izradu prototipa i još jedan za kodiranje. Webflow ima za cilj da olakša veb dizajn tako što vam omogućava da dizajnirate i kreirate istovremeno.

Šta je Webflow i kako funkcioniše?

Webflow je prevuci i ispusti aplikacija za razvoj efikasnih, prilagodljivih web lokacija bez potrebe za kodom koja je uvedena 2013. godine kao diplomac poslovnog akceleratora I Combinator-a.

Cilj mu je da premosti jaz među platformama „uradi sam“ kao što su Vik i Squarespace, tradicionalnim sistemima za upravljanje sadržajem (CMS) kao što je WordPress, i pravim front-end razvojem veba.

I trebalo bi da ih sve nadmaši u pogledu upotrebljivosti, svestranosti i performansi – i u ovom aspektu značajno uspeva.

To je u suštini sistem dizajna sve u jednom koji vam omogućava da od koncepta dođete do konačnog dela.

Evo nekih karakteristika koje razlikuju Webflow:

Ne postoji razlika između vizuelnog dizajna i kodiranja.
HTML, CSS i JavaScript se koriste za pokretanje onoga što proizvodite u vizuelnom uređivaču.

Sa njim možete ponovo koristiti CSS klase.
Kada napravite klasu, možete je primeniti na sve stavke koje treba da budu stilizovane na isti način ili da je koristite kao početnu tačku za modifikaciju.

To je mreža; stoga pruža planove hostinga.
Omogućava vam da povežete prilagođeni domen i ugostite svoju HTML lokaciju za samo 12 USD mesečno. Takođe možete da koristite Webflow CMS za dodatnih 4 USD mesečno.

Zašto je Webflow budućnost veb dizajna

Inovacije se pojavljuju i nestaju, ali samo nekolicina preživljava test vremena. Webflow je među retkim platformama koje bi mogle da postanu pravo remek delo poput Kazablanke ili Kuma. To je zato što pruža dizajnerima sve resurse koji su im potrebni da ubrzaju svoj rad, a da pritom isporučuju efikasne rezultate i neometanu korisničku podršku. Evo nekih od razloga zašto bi trebalo da koristite Webflow upravo sada!

I. Korisnički interfejs koji je jednostavan za korišćenje –

Moraćete da prođete kroz krivu obuke, baš kao i sa bilo kojim drugim stručnim alatom za dizajn. Webflow-ov korisnički interfejs, s druge strane, odgovara HTML i CSS mogućnostima, tako da bi vaši mentalni modeli za pravljenje veb stranice ostali isti. Ovo pomaže da savladate Webflow jednostavnije za kratko vreme!

II. Mreža za profesionalce –

Webflow je program koji pretvara kod u bioskopsko iskustvo. Kao rezultat toga, ako biste mogli da ga dizajnirate, mogli biste ga i konstruisati! Ovo je vaša prilika da dizajnirate veb stranice jedinstvene za vas.

III. Koristite moderne alate za raspored –

Webflow vam pruža pristup najfinijim alatima za raspored, kao što su Flekbok i CSS mreža, omogućavajući vam da pravite veb stranice tačno onako kako želite.

IV. Održavajte i ažurirajte svoju veb lokaciju sa lakoćom —

Pošto su klase ključni deo Webflov-a, možete prilagoditi stilove po potrebi na celoj veb lokaciji. A sa našim vizuelnim interfejsom, uvođenje ovih modifikacija je lako.

Jednim klikom možete kreirati i hostovati svoju veb lokaciju.

Ne samo da ćete profitirati od vizuelnog kodiranja, već ćete nakon što završite izgradnju sajta moći da ga objavite i odmah postavite na internet.

V. Vizuelni efekti i interfejsi koji su jedinstveni za vas –

Nikada niste imali vizuelno iskustvo izgradnje veba kao što je Webflow! Posedujete veću kontrolu nad dizajniranjem upotrebljivih i vizuelno inventivnih veb dizajna sa moćnim mogućnostima animacije i interakcije.

Dobre i Loše strane Webflow-a

Dobre strane

I. Web lokacije po narudžbini

Najveća prednost korišćenja Webflow-a je ta što imate potpunu kontrolu nad izgledom vaše veb stranice bez potrebe da pišete. Dani sivih, kvadratnih šablona su davno prošli.

II. Nagrađivani

Veb lokacije Webflow imaju nagrađivani angažman i dizajnirane su da izgledaju kao veb stranice poznatih brendova.

III. Responsive

Govorimo o tome da budete zaista odgovorni! Mogli biste da vidite i prilagodite kako će se veb lokacija pojaviti u različitim veličinama.

IV. Izmenite svoj sadržaj

Ovo je sjajan način za vlasnike preduzeća koji ne poznaju tehnologiju da uređuju sav materijal na svojim veb lokacijama. Ovo je odličan način komunikacije sa našim klijentima. Učimo njih i njihov tim kako da uređuju sadržaj, a sada to mogu sami da urade, štedeći hiljade dolara svake godine.

Loše strane

I. Postavljanje Webflow dizajna ima strmu krivu učenja

Samostalno kreiranje veb lokacije moglo bi da potraje neko vreme dok savladavate sve detalje softvera. Takođe morate da razumete koncepte dizajna veb lokacija da bi se pojavili i pravilno funkcionisali, gde stručnjaci poput nas mogu pomoći.

II. Elektronska trgovina je ograničena

Njihova platforma za e-trgovinu je tek nedavno predstavljena, tako da je funkcionalnost dostupna u radnji još uvek ograničena.

III. Eksterne funkcionalnosti

Određene funkcije se moraju ostvariti kroz integracije, što je nedostatak jer nisu uključene u mrežu. Bez obzira na to, većina sistema, kao što su Woocommerce ili Shopify, zavisi od integracije aplikacija radi poboljšanja funkcionalnosti.

IV. Cena

U poređenju sa cenama kreatora veb lokacija šablona, određeni ljudi veruju da su cene Webflow-a visoke. Međutim, kada uzmete u obzir moć dobijanja celih prilagođenih stranica i veb-sajta bez kodiranja, mogli biste ponovo da razmotrite cene.

Molimo vas da saznate koliko se naplaćuje dizajniranje i konstruisanje veb stranice u HTML i CSS od strane profesionalnog programera. Promenili biste svoje stavove u trenu. Kad god izaberete aplikaciju za planiranje, dodatno ćete dobiti SEO tehnike, siguran hosting, jednostavne Google veze, mogućnost povezivanja prilagođenog domena i još mnogo toga.

Zaključak

Webflow je pravi forum za dizajniranje web lokacija koje smo ikada pokušali kao dizajnerska firma i mnogo smo toga istražili. Počeli smo pisanjem u običnom HTML-u i CSS-u, zatim smo prešli na Vik, zatim WooCommerce i konačno otkrili Webflow.

Verujemo da je sistem fantastičan, i iako bi mogao da koristi neke izmene, verujemo da će to biti mreža koja će biti uključena u budućnosti! Doći će do ogromne tranzicije firmi koje žele da koriste Webflow za svoje veb stranice.

Sa novim funkcijama koje se dodaju sistemu svakog meseca, neće proći mnogo vremena pre nego što to bude neophodno za sve poslovne veb stranice. Već biste mogli da napravite sjajne odredišne stranice i jedinstven dizajn veb stranice.

Pročitajte više pod Tech